Pelspleje

Pelspleje

På bordet

Det bør være hyggelig for både dig og hunden at den kommer på bordet. Det er derfor vigtig at du starter med rutiner omkring dette straks du får hvalpen hjem. Til at begynde med er det vigtig med korte øvelser med forsigtige hænder og meget  tålmodighed. Forvent ikke for meget i starten. Vælg det rette tidspunkt så hvalpen er lidt træt, og er færdig med at lege før du starter. Jo yngre hvalpen er, jo kortere øvelser. Dit mål for hvalpen er, at den skal lære rutinerne omkring "grooming". Den skal lære at sidde stille, stå og ligge ned. Lær den også at få tjekket tænder, ører og poter. Hvordan du opfører dig betyder meget, så sørg for at du selv er rolig og snak roligt til hvalpen mens det foregår. Gør det sjovt at komme på bordet og stille sig uden for meget leg. Godbidder her er en god ting.

Badning

Vi starter først med at give hunden et bad.(Tør og beskidt pels skal IKKE børstes ud før man bader den, det er meget bedre at børste pelsen efter badet). Brug en shampoo af god kvalitet, læs bag på flasken om den skal fortyndes før brug. Færdigblandet shampoo holder sig i lang tid, brug gerne en sprayflaske/ ketchupflaske for enklere påføring. Fugt pelsen og fordel shampoo'en jævnt. Masser ikke pelsen, da dette medfører unødvendig filtning. Skyl ud og gentag hvis pelsen er meget beskidt eller indsmurt i olie. Efterbehandel med balsam, den skal ikke skylles ud. Koncentreret balsam giver den bedste effekt. Lad gerne balsamen virke i nogle minutter, før du skyller pelsen godt. Klem pelsen tør med et håndklæde, ikke frotter. Tilsæt spraybalsam (pelsolie) i den fugtige pels og lad den lufttørre, til pelsen er næsten tør. 

Badning i gang.

Tips: Klip gerne kløerne, når de er bløde etter badet.

Børstning/ kæmning.

Når nu pelsen er næsten tør er den bedst og børste/kæmme fri for filt. Start nederst på benene, træk pelsen op og slip ned lag for lag mens du børster.Til dette egner en nylon/naturhårsbørste sig godt.
Ved filt, spray på lidt ekstra balsamspray/pelsolie  og træk filten ud med fingrene, hold i pelsen inderst mod huden og kæm ud resten med en rullekam. En rullekam ser ud som en almindelig kam, men tænderne ruller.

Her er børstningen startet lag for lag.

Færdig.

Her er det færdige resultatet. Jeg bader og friserer mine voksne silkier  ca. en gang i ugen. Hvalpene børster jeg meget oftere, dette for at vænne dem til det. I starten kan det være en god regel at børste hvalpen 5 min om dagen.


 

 Hvalpelisten.dk

Hvalpelisten.dk ejes og drives af Dansk Terrier Klub.

Her kommer du let i kontakt med nogle af Danmarks dygtigste og mest engagerede Terrier opdrættere.