Om racen


Silky Terrieren stammer fra Australien, hvor den oprindeligt blev brugt til at fange mus, rotter og slanger.

Silky Terrieren er en kærlig og glad lille hund. Den er altid parat til at lege, og den elsker at spille bold. Den er meget glad for børn.

Pelsen er, som navnet siger, silkeagtig. Et plus ved pelsen er, at den ikke fælder, men den kræver dog regelmæssig pelspleje.

Silky Terrieren er en kompakt, moderat lavt bygget hund af middel længde.
Dens bygning er elegant, men dog med tilstrækkelig substans til at give indtryk af evnen til at jage og dræbe mus og rotter på ejendommen.

Den skal have terrierens karakteristiske træk, herunder intens årvågenhed, energi og sundhed.

Pelsens hår, der er lige og silkeagtige, er delt med en midterskilning og giver hunden et velplejet udseende.

Det er en handy lille hund på op til 26 cm i skulderhøjde og en vægt på omkring 5 kg for hanners vedkommende, tæver lidt mindre - både i højden og drøjden, så den er nem at have med overalt.

Silky hvalpe fødes sorte og brune og får først senere den stålblå farve.

***************

Med hensyn til racens oprindelse har vi fundet noget fra racens hjemland

 Australian Silky Terrier - Racens oprindelse
  Kilde: the Australian Silky Terrier Club of Victoria

Baggrunden for den australske Silky Terrier vil måske aldrig blive kendt. Alt, hvad vi har, er myter og historier om skabelsen af ​​denne vidunderlige følgesvend.

 Vores historie begynder engang i slutningen af ​​det 19. århundrede med den tilfældige krydsning, der til sidst førte til oprindelsen af den Australske Terrier.

De engelske immigranter, der rejste til Australien, fik kun lov til at bringe forskellige små terrier hunde med på grund af de plads- og mad restriktioner, der eksisterede på sejlskibe i denne periode. De tidlige kolonister havde brug for en hund til at kontrollere gnavere og også passe på dyr på deres ejendomme. Flere engelske terriere blev indkrydset for at producere, hvad der dengang var kendt som rough eller broken coated terrier. Listen over terriere menes at omfatte Skye, Black and Tan, Skotsk, Paisley, Clydesdale, Waterside, Norwich og Roseneath terriere.

The Broken Coated Terrier dukkede op i 1872 Royal Melbourne Show med udstillinger inddelt i to klasser, under og over 7 pounds. Den under 7 pounds klassen blev senere kendt som Broken Coated Toy Terrier. På  udstillingerne i 1888 kendt som Broken Coated Blå Terrier, selvom blue og tan til sidst blev den accepterede pelsfarve.

Det menes, at på dette tidspunkt i avlsprogrammet blev Broken Coated Terrier  kendt som den australske Terrier. Den nye terrier kom i to forskellige grupper, den første med ruhåret pels og den anden med en blød pelsstruktur.

De successive avlsprogrammer styrkede karakteristikaene for hver gruppe. I den tasmanske Broken Coated Terrier avlsprogram skal man således have indført Dandie Dinmont Terrier til yderligere at blødgøre pelsen og forbedre den øverste top knot.

En Toy Terrier, Sandy eller Silky Coated, blev udstillet på det tasmanske Agricultural Pastoral and Horticultural Society show i 1875. 

På et tidspunkt blev Yorkshire Terrieren også indført i avlen, i første omgang for at udvikle blue and tan farven og så senere for at forbedre konsistensen og længden af ​​den soft coatede Australske Terrier. Et struktureret avlsarbejde fortsatte yderligere at forfine og udvikle racen.

Den første racestandard blev udarbejdet af den victorianske Silky Terrier Klub. Denne klub blev senere afløst af den victorianske Silky og Yorkshire Club i 1904. I 1906 begynder klasser med Silky Coated Terrier at dukke på et stort antal shows. I 1908 ansøgte den victorianske Silky og Yorkshire Terrier Klub om separate klasser på udstillinger. Men det var ikke før 1911, at separate klasser blev anerkendt af den Victorianske Fjerkræ og Kennel Klub. 

Omkring 1906 blev en anden race standard introduceret i New South Wales, hvor racen almindeligvis blev benævnt Sydney Silky. I 1934 indførte Kennel Control Council (KCC) særlige regler som i det væsentlige forbød krydsning mellem Silky, Yorkshire og Australske Terriers. Som en konsekvens heraf, blev racen hurtigt stabiliseret.

Efter samråd med alle australske stater, blev racen officielt anerkendt som Australian Silky Terrier i juni 1956 udgaven af ​​KCC Gazette. En komplet australsk bred enighed blev dog ikke opnået før 1959. På dette tidspunkt, accepterede det nydannede Australian National Kennel Council standard og race navn til Australian Silky Terrier.

Den nuværende Australian Silky Terrier Club of Victoria blev dannet 4 Februar 1958.

Denne artikel er udarbejdet af medlemmer af den australske Silky Terrier Club of Victoria.

 

 
 Hvalpelisten.dk

Hvalpelisten.dk ejes og drives af Dansk Terrier Klub.

Her kommer du let i kontakt med nogle af Danmarks dygtigste og mest engagerede Terrier opdrættere.